Organizator: Strukovna škola Vice Vlatkovića, Zadar uz podršku Volonterskog centra Zadar

U sklopu projekta Budi spreman i kompetentan! UP.03.3.1.04.0003., financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Strukovna škola Vice Vlatkovića je uz podršku Volonterskog centra Zadar , provela prvu radionicu Volonterskog kluba „Forza“ za učenike  u okviru Elementa 2.  Razvoj i/ili unaprjeđenje te provedba redovitog strukovnog obrazovanja, formalnih i neformalnih programa za obrazovanje odraslih u regionalnim centrima kompetentnosti.

S ciljem  podizanja svijesti o važnosti i dobrobiti školskog volontiranja za lokalnu i regionalnu zajednicu održana je prva radionica Volonterskog kluba „Forza“ za učenike i njihove nastavnike (pratitelje)  iz sljedećih partnerskih ustanova: Tehnička Škola Zadar, Srednja škola Biograd na Moru, Tehnička škola Rijeka te Industrijsko-obrtnička škola Pula.

Tema prvog dana radionice 8. studenoga 2021. godine odnosila se na važnost volonterstva u odgoju i obrazovanju u cilju aktivnog angažmana učenika volontera u zajednici u kojem su učenici imali prilike izraditi osmisliti vlastiti prgram volonterskog kluba.

Radionice Volonterskog kluba  organizirane su uz podršku Volonterskog centra Zadar i njihovih djelatnika.

Tema drugog dana radionice 9. studenoga 2021. godine odnosila se na osmišljavanje i promociju volonterskog programa. Učenici raspoređeni po grupama razmotrili su   benefite volontiranja mladih za samu školu ili organizaciju, odnosno za lokalnu zajednicu. učenici su imali praktičan rad u smislu da se tražilo od njih da se stave u poziciju organizatora te da prepoznaju potrebe škole/lokalne zajednice i naprave nekoliko volonterskih aktivnosti kako bi riješili ili poboljšali trenutno stanje. Svoje radove su predstavili kako bi jedni druge motivirali na osmišljavanje novih volonterskih aktivnosti. Potom su izrađivali plakat kojem je bio cilj privući druge učenike za uključivanje u školski volonterski klub.