Modul 2: Suvremena automatizacija, upravljanje, regulacija te programiranje, osnove procesne tehnike

u sklopu projekta  „Budi spreman i kompetentan!“ UP.03.3.1.04.0003

Organizator stručnog usavršavanja je tvrtka  Pronova d.o.o. u suradnji s tvrtkom SMC industrijska avtomatika d.o.o., a na zahtjev Naručitelja – Strukovne škole Vice Vlatkovića Zadar.

U sklopu projekta „Budi spreman i kompetentan!“ UP.03.3.1.04.0003 realizirano je stručno usavršavanje  iz područja hidraulike, pneumatike, automatizacije  i mehatronike (Industrija 4.0.) na temu: Suvremena automatizacija, upravljanje, regulacija te programiranje, osnove procesne tehnike.“ Usavršavanje je realizirano u terminima 13.3.2023.g. i 14.3.2023.g. U sklopu stručnog usavršavanja  sudjelovali su nastavnici iz Strukovne škole Vice Vlatkovića i partnerskih škola, kao i mentori kod poslodavaca.

Popis svih sudionika vidljiva je na potpisnoj listi  i  čini prilog ovog Izvještaja kao i fotografije sa stručnog usvavršavanja. 

Edukacija je realizirana u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića Zadar, a radionicu je vodio gospodin Krištof Debeljak, predavač iz tvrtke SMC industrijska avtomatika d.o.o.

U sklopu stručnog usavršavanja ostvareni su sljedeći ishodi učenja:

  • Razina osnovnog PLC programiranja
  • Traženje grešaka na mini montažnim ćelijama
  • Čitanje zahtjevnijih elektro i pneumatskih shema
  • razviti svijest o racionalnoj i ekološki prihvatljivoj uporabi proizvodnih metoda i sredstava
  • koristi profesionalnu terminologiju u području strojnih elemenata

Modul 3: Rad s opremom za automatizaciju, rad sa zahtjevnim PLC-ima, SCADA (upotreba), procesna oprema i industrija 4.0 u sklopu projekta  „Budi spreman i kompetentan!“ UP.03.3.1.04.0003

Organizator stručnog usavršavanja je tvrtka  Pronova d.o.o. u suradnji s tvrtkom SMC industrijska avtomatika d.o.o., a na zahtjev Naručitelja – Strukovne škole Vice Vlatkovića Zadar.

U sklopu projekta „Budi spreman i kompetentan!“ UP.03.3.1.04.0003 realizirano je stručno usavršavanje  iz područja hidraulike, pneumatike, automatizacije i

mehatronike (Industrija 4.0.) na temu  “Rad s opremom za automatizaciju, rad sa zahtjevnim PLC-ima, SCADA (upotreba), procesna oprema i industrija 4.0”. Usavršavanje je realizirano u terminima 24.4.2023.g. i 25.4.2023.g. U sklopu stručnog usavršavanja  sudjelovali su nastavnici iz Strukovne škole Vice Vlatkovića i partnerskih škola, kao i mentori kod poslodavaca.

U sklopu stručnog usavršavanja ostvareni su sljedeći ishodi učenja:

  • razina suvremenog programiranja
  • pregled i dodatno usavršavanje sa MAP napravama
  • pregled i dodatno usavršavanje sa FAS napravama – visoka stručna razina
  • rad sa elektrohidraulikom
  • pregled te vježbe sa ENS 200 edukacijskom napravom