U okviru projekta “Budi spreman i kompetentan!” UP.03.3.1.04.0003, organizirane su tri radionice na temu  andragoških metoda rada. Radionice su se održavale od 28. do 30. kolovoza 2023. godine u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića u Zadru, a sudjelovali su nastavnici koji se pripremaju ili već sudjeluju u radu s odraslima u obrazovnom kontekstu. Voditelj radionica bio je Hrvoje Jelen, zaposlenik Obrtničkog učilišta Zagreb koje je partner u ovom projektu, a polaznici su tijekom tri dana usvajali znanja iz metoda poučavanja odraslih kroz radionički pristup.

Na prvoj radionici 28.08.2023. polaznici su upoznati s osnovama andragoškog pristupa. Kroz interaktivni pristup, razmijenjena su iskustva s obrazovanjem odraslih i predstavljeni su različiti modeli poučavanja koji su prilagođeni specifičnostima odraslih učenika. Nastavnici su raspravljali kako se učenje temeljeno na radu odnosi na obrazovanje odraslih.

Na drugoj radionici 29.08.2023. fokus je bio na pristupima poučavanju koji potiču aktivno sudjelovanje polaznika, te kako prepoznati i zadovoljiti individualne potrebe polaznika u kontekstu obrazovanja odraslih. Nastavnici su davali vlastite primjere dobre prakse i analizirali ih.

Na trećoj radionici 30.08.2023. cilj je bio razumjeti osnovne motivacijske čimbenike koji utječu na učenje odraslih te razumjeti kako se promjene u mozgu tijekom starenja odražavaju na sposobnost učenja, oslanjajući se na neke informacije iz područja neuroznanosti.