Organizator: Strukovna škola Vice Vlatkovića uz  vanjskog  izvršitelja za  organizaciju događaja   Mozaik grupa d.o.o.

U sklopu projekta „Budi spreman i kompetentan!“ UP.03.3.1.04.0003 u okviru elementa 4.

Promocija strukovnih zanimanja i  rada Centra , 04.06. 2022. održan je sajam  sa ciljem promocije strukovnih zanimanja za  roditelje, učenike, potencijalne polaznike strukovnog obrazovanja te poslodavce. Svrha sajma bila je promocija strukovnog obrazovanja i zanimanja kroz primjenu električnih vozila i robotike u sektoru strojarstva.

Temom „Promocija strukovnog obrazovanja kroz  primjenu  električnih  vozila i robotike u sektoru strojarstva“ ovog dijela projekta  „Budi spreman i kompetentan! „ – cilj nam je podizanje svijesti roditelja i učenika o viziji i mogućnostima primjene  i korištenja električnih vozila i robota u sektoru strojarstva.  U suradnji s Naručiteljem dogovoreno je korištenje multifunkcionalnog  prostora Strukovne škole Vice Vlatkovića  za održavanje sajma.

U knjižnici Strukovne škole održano  je predavanje za sljedeće govornike:

Antun Stjepan Pongrac dipl.ing. predstavio je razvoj tvrtke Rimac Automobili. Prezentirao je  nastanak od ideje do relaizacije prvog Concept one I Concept two – Nevera. U nastavku izlaganja naglasio je prednosti rada u tvrtci, mogućnosti usavršavanja, daljnjeg obrazovanja  te uvjeta rada za zaposlenike. Učenici su interaktivno sudjelovali u raspravi nakon predavanja. Dobili su tražene odgovore vezane za način rada električnih automobila.

Dalibor Žgela predstavio je tvrtku Pun Gas 3. Teme koje je predavač izložio na svom predavanju su sljedeće: Kvalifikacije potrebne za održavanje električnih i hibridnih vozila,  alati za održavanje, popravak VN sustava, klasifikacija vozila, sustavi pogona kod hibridnih vozila, sustavi pogona kod električnih vozila Punionice za EV i PHEV

Naveo je razlike električnih automobila, njihove prednosti u odnosu na korištenje klasičnih. Također se osvrnuo na ulogu punionica prilikom korištenja električnih autobomobila, mogućnost koje pružaju obnovljivi izvori energije i elekrični automobili. Učenici su postavljali konkretna pitanja vezana za navedene teme.

Na kraju predavanja sudionicima je prikazan videozapis  bivšeg učenika Strukovne škole Vice Vlatkovića  Natanela Petrova,  mladog poduzentik i jednog  od osnivača automotokluba RTZ.

Predavanje u učionici povijesti održali su:

Doris Brala Head of business development predstavila  je  tvrtku CircuitMess, nastanak i razvoj te rukovodeće  osobe.

Erik Rudec Lead hardware developer objasnio je na koji način se izrađuju sheme sklopova i demonstrirao je način rada robota. Učenici su samostalno uz pomoć konzole  vozili robot Wheelson.  Na kraju predavanja sudionicima je prikazan videozapis  bivšeg učenika Strukovne škole Vice Vlatkoivća Natanela Petrova,  mladog poduzentik i jednog  od osnivača automotokluba RTZ. Na promo pultu bili su izloženi modeli svih robota koji su učenici mogli isprobati.

Nakon osvježenja moderator je najavio  zabavni program mlade popularne   glazbenice ZsaZsa  u suradnji   sa  Inej Autocentrom, Zadar, Hyundai.

Za vrijeme trajanja strukovnog sajma  svi posjetitelji su imali mogućnost razgledavanja izloženih električnih automobila od strane navedenih autosalona:

• Auto centar Serdarević
• AC MITROVIĆ
• JOLLY AUTOline
• AC Zadar d.o.o.
• Trofej auto d.o.o.
• KIA AC Perović
• Inej autocentar
• M.T.A. THOMAS d.o.o
• Perfekt auto d.o.o
• Auto Hrvatska Automobili
• Peta brzina
• CircuitMess