Strukovna škola Vice Vlatkovića u subotu 4. lipnja 2022. godine domaćin je Strukovnog sajma na kojem će biti predstavljene inventivne ideje u suvremenom strojarstvu. Sajam će se održati u Školi (Ul. Nikole Tesle 9, 23 000 Zadar) s početkom u 10.00 sati. Sajam je jedna od aktivnosti projekta “Budi spreman i kompetentan!” te će kroz zanimljiva predavanja i izlagače, sektor strojarstva biti predstavljen učenicima i njihovim roditeljima.  

Cilj je upoznati učenike sa strojarstvom kroz zabavno-informativne događaje. Prilika je ovo da se učenici i roditelji upoznaju s mogućnostima primjene znanja iz strojarstva i prilika za zaposlenje. Izlagači i predavači predstavit će inovativne vizije i ideje o korištenju električnih vozila i robota kroz upotrebu strojarskih tehnologija.

Sudionici će moći poslušati predavanja predstavnika Rimac automobila i tvrtke Pun gas j.d.o.o., Antuna Stjepana Pongraca te Dalibora Žgelu, koji će reći više o potrebnim kvalifikacijama i alatima za održavanje električnih i hibridnih vozila. Posjetitelji će imati priliku upoznati Circuit Mess, start-up koji je pažnju privukao svojim projektom Batmobile. Ovaj pothvat izgradnje licenciranog Batmobilea temeljen na ‘uradi sam’ konceptu posvećen je podučavanju djece i odraslih elektronici i programiranju, a njihov rad na sajmu će predstaviti voditeljica poslovnog razvoja Doris Brala i Erik Rudec, glavni razvojni inženjer za hardver.

Svoj rad će predstaviti izlagači: Auto centar Serdarević, AC MITROVIĆ d.o.o., JOLLY AUTOline, AC Zadar d.o.o., Trofej auto d.o.o., KIA AC Perović, Inej autocentar, M.T.A. THOMAS d.o.o, Perfekt auto d.o.o, Auto Hrvatska Automobili i Peta Brzina.

Za dobru atmosferu  na sajmu , oko 12:00 nastupiti će mlada glazbena zvijezda  Zsa Zsa sa svojim hitovima.

Cilj projekta „Budi spreman i kompetentan!“ je osnaživanje kapaciteta regionalnog centra kompetentnosti za formalne i neformalne programe obrazovanja odraslih i one za provedbu redovitog strukovnog obrazovanja. Projekt se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta iznosi 33.693.182, 17 HRK uz 100% EU financiranje kroz Europski socijalni fond. Partneri na projektu su Zadarska županija, Tehnička škola Zadar​, Srednja škola Biograd na Moru​, Tehnička škola Rijeka, Industrijsko-obrtnička škola Pula, Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija, Elektrostrojarska obrtnička škola​, Sveučilište u Zadru, Obrtničko učilište Zagreb, Vaillant d.o.o., Auto Hrvatska automobili d.o.o. i Profine Croatia d.o.o.​ Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u suradnji sa Školom i partnerima je pripremila projekte te tehničku pomoć pruža i u provedbi. Angažman Agencije na ovim projektima omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za Školu i partnere.

Veselimo se vašem dolasku! Vidimo se na Sajmu!

Sadržaj objave za medije isključiva je odgovornost Strukovne škole Vice Vlatkovića